Hallo, ik ben in april 18 geworden, ik krijg pas in juli mijn eerste studiefinanciering, krijg ik dan ook het geld dat ik in de tussentijd niet kreeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, jij krijgt vanaf juli studiefinanciering en tot die tijd krijgen je ouders kinderbijslag Toegevoegd na 2 minuten: Kinderbijslag krijg je per kwartaal, toevallig begint het tweede kwartaal in april, dus toen hebben jouw ouders kinderbijslag ontvangen, dus het volgende kwartaal krijgen zij dat niet meer, omdat jij vanaf dan studiefinanciering krijgt.

Je kan in de tussentijd een tegemoetkoming voor scholieren krijgen. Dat kan je regelen via de Ib-groep/DUO. Je ouders krijgen vanaf wanneer je 18 bent geen kinderbijslag meer.

Er vanuitgaand dat je scholier bent: je ouder(s) ontvangt/ontvangen kinderbijslag tot en met het kwartaal waarin je 18 jaar bent geworden. Kinderbijslag ontvang je altijd aan het eind van het kwartaal, dus rond 1 juli wordt het laatste kwartaal uitgekeerd. Voor een "tegemoetkoming voor scholieren" kom je niet in aanmerking want die gaat in per het eerstvolgende kwartaal na het kwartaal waarin je 18 bent geworden. Dus in dit geval is dat 1 juli... maar vanaf dat moment heb je zoals je aan geeft, recht op studiefinanciering

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/Images/7532-11_tcm7...
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/bet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100