Als ik mijn propedeuse heb gehaald kan ik dan een jaartje reizen en na een jaartje gereisd te hebben instromen in het 2e jaar van hbo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou niet weten waarom dat niet zou kunnen. Als je je P hebt heb je een bewijs dat je het eerste jaar gehaald hebt, dus geen probleem geloof ik Vraag het anders voor de zekerheid even aan iemand van de opleiding of een decaan. Succes en veel plezier!

Je kan beter direct doorgaan. Toegevoegd na 21 minuten: Veel van degenen die na een jaartje reizen verder willen studeren lopen er tegen aan dat dat achteraf gezien toch niet zo simpel is. Het schijnt erg moeilijk te zijn om weer terug te gaan naar de levensstijl van voordien.

Bij mijn weten is dit niet automatisch het geval, maar is dit vaak wel mogelijk. Een propedeuse is een bewijs van het behalen van je eerste 60 EC, oftewel het eerste studiejaar. Een voorwaarde van instromen in het tweede jaar is dat je de beschikking hebt over een propedeuse die aansluit bij de hoofdfase. Dat is ook de rede dat je niet met iedere propedeuse, bij iedere opleiding kan instromen. Het probleem wat zich voor zou kunnen doen is dat de opleiding die jij volgde, in jouw afwezigheid dusdanig is veranderd, dat jouw propedeuse niet meer voldoende aansluit. Dit lijkt onwaarschijnlijk en gaat ook meestal niet op. Realiseer je echter wel dat evel HBO opleidingen op het moment onder druk staan wegens negatieve berichtgeving. Hierdoor zijn er betrekkelijk veel veranderingen gaande. Daarnaast staan sommige opleidingen er om bekent dat ze iedere paar jaar een wezelijk andere 'weg inslaan' omdat het vakgebied snel veranderd. Dan is het veranderen van de opleiding de enige manier om bij te blijven. Hier wordt dan de keuze gemaakt voor een bepaald curriculum voor een periode van 4 jaar. Als je dan blijft zitten of een jaar ertussenuit gaat, kom je in het andere curriculum terecht. Dit kan soms een probleem zijn en zal dan vermoedelijk worden opgelost met eventuele aanvullende curssusen, en wellicht hier en daar een vrijstelling. Dit is natuurlijk allemaal vrij uitzonderlijk en afhankeljik van je opleiding en school. Oftewel, vraag het na. Het lijkt me dat je begeleider of de examencommissie hier iets nuttigs over moet kunnen zeggen.

Op mijn Hogeschool is dit wel mogelijk, je hebt immers je propedeuse, de 60 studiepunten. En die zijn dan nodig om in het 2e jaar in te stromen. maar of het overal zo is weet ik niet. Denk van wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100