Bij elke opleiding staat dat het goede perspectieven heeft, maar welke studie heeft dat nou echt en welke studie heeft dat niet(HBO/WO)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een opleiding hebben is een noodzakelijke maar niet een voldoende voorwaarde voor een goede baan in de toekomst. Eigenlijk komt persoonlijkheid op de eerste plaats: Gedraag jij je sociaal en beminnelijk, kleedt jij je goed.... Daarnaast is het hebben van oplossende vermogens van belang. Ik stel dus, dat vorming op de eerste plaats komt en opleiding op de tweede plaats. Oplossend vermogen zit daar ergens tussenin. Of er aan de vraagzijde voldoende banen zijn, kan je op zaterdag zien in de 'Jobs' bijlagen van de landelijke dagbladen.

In eerste instantie moet je je keuze niet laten afhangen van het toekomst perspectief, veel mensen die dat wel doen haken binnen een jaar af omdat ze het niet leuk vinden. Kies de studie die jij het leukst vind. Als je een studie erg leuk vindt en je kunt je er goed voor motiveren, dan geeft dat al genoeg goede perspectieven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100