Kun je blijven zitten wanneer je op de middelbare school 1 onvoldoende staat?

Ik zit op het vmbo-t in het 3e jaar.
En sta voor een vak een 2.
Ik mag 2 vakken laten vallen, en ik laat het vak vallen waar ik een 2 voor sta.

Ik vraag me af of ik hiervoor wel een 2 voor mag staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij slaag je wanneer je gemiddelde cijfer op je eindlijst een 6 is. Dus stel je heb 7 vakken dan heb je 42 punten nodig. Heb je nu een 2 staan moeten die andere vakken samen opgeteld 40 punten hebben. Dus moet je voor de rest van die vakken gemiddeld een 6,7 staan. Of Op je eindlijst 3 x een 7 en 2 x een 8 plus die 2 dan. Kom op he nog even je best doen en suc6 verder.

Ja je mag een onvoldoende hebben voor een vak

Het hangt ten eerste af van de school. Toch is het bijna overal zo dat uur 1 tekort, oftewel onvoldoende, mag staan. Vraag het even na bij je school. Toegevoegd na 1 minuut: uur moet je zijn. (Swype)

Deze vraag kunnen wij hier niet voor je beantwoorden. Een school heeft de vrijheid om zelf de overgangsregels te bepalen. Er is tussen blijven zitten en overgaan ook nog een grijs gebied met "bespreekgevallen". Ik ben overigens wel heel nieuwsgierig hoe jij het voor elkaar krijgt om een 2 gemiddeld te staan voor een vak. Welk vak is het? Hoeveel cijfers heb je ervoor? Hoe is die 2 ontstaan; heeft het bijvoorbeeld te maken met het niet inleveren van opdrachten? Op de school waar ik werk hangt wel of niet overgaan o.a. samen met het aantal manco's. Jij hebt met een 2 (als die zo blijft) 4 manco's. (een 5=1, 4=2, 3=3, 2=4), en één onvoldoende. Ook het gemiddelde cijfer is van belang. Maar om te voorkomen dat leerlingen helemaal niets doen aan een vak wat ze willen laten vallen gaat een leerling met een 2 niet over. Maar nogmaals; hoe kom je aan die 2??? Je hebt nog een paar maanden, dus zorg dat het op zijn minst een 4 wordt. Moet je lukken! Succes!

Zoek even naar de bevorderingsnormen! Bron is die van mijn school!

Overleg dit met je mentor, die kan je ook helpen met het vak waar je een 2 voor hebt, misschien bijles om het wat op te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100