Geschiedenisleraar, waar de opleidingen en wat moet ik me daarbij voorstellen?

Ik wil graag iets met geschiedenis doen, doe nu havo 5 en moet dus wel mijn keuze maken, ik neig het meest naar leraar geschiedenis en vervolgens hbo master of universiteit doen, hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom stel je deze vragen morgen niet aan je mentor of schooldecaan, zij weten precies de weg. Je zult allereerst HBO Geschiedenis moeten gaan studeren. Als je bachelor bent, ben je tweedegraads docent, een master is eerstegraads. Als tweedegraads docent geef je meestal les in de onderbouw Havo/VWO en in het VMBO.

De docentenopleiding geschiedenis wordt op verschillende HBO's gegeven. Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring duurt dit twee tot vier jaar. De dagopleiding duurt vier jaar maar je kunt ook een verkorte deeltijdopleiding doen waarbij je twee dagdelen naar school gaat. Ik heb ervaring met de docentopleiding op de HAN in Nijmegen en kan deze van harte aanbevelen. Lesgeven is echt een vak en dat leer je tijdens de opleiding maar er wordt ook inhoudelijk diep op je gekozen vak ingegaan. Dit maakt de studie erg gevarieerd en boeiend. Als je na de docentopleiding de master;s doet dan krijg je de HBO masters. Mocht je willen doorstromen naar de universiteit na de HBO dan volgt eerst een schakelprogramma van 1 jaar voordat je de universitaire master kunt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100