Wat zijn de verplichte vakken voor Havo ?

Mijn dochter gaat volgend jaar naar de 2de klas havo, maar ze heeft heel veel moeite met geschiedenis.
Ik kan haar daar echt niet bij helpen, ik had LHNO opleiding (vmbo B)
Dus ik keek op Google of ze dat vak misschien volgend jaar kan laten liggen, maar ik snap er helemaal niks van als ik kijk bij verplichten vakken voor havo.

http://www.ib-groep.nl/Images/Vakkenschema_Havo_nieuw_feb_tcm7-14533.pdf

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

uw dochter moet SOWIESO geschiedenis volgen tot en met de 3e klas. Hierna moet ze dan een exact profiel kiezen (dit houdt in scheikunde, biologie e.d.). Dit heet Natuur en Gezondheid (NG) of Natuur en Techniek (NT). Als ze Economie en Maatschappij (EM) of Cultuur en Maatschappij (CM) kiest, moet ze verplicht geschiedenis volgen tot ze haar diploma heeft gehaald. In haar geval zou ik dus hopen dat ze sterk is in natuurkunde scheikunde en wiskunde, zodat ze na de 3e klas geen geschiedenis meer hoeft te volgen! Toegevoegd na 51 seconden: je kunt bij NG of NT altijd economie of een ander vak bijnemen!

ze moet dan in de 3e geen cultuur en maatschappij of economie en maatschappij nemen, als ze dat wel doet moet ze gewoon geschiedenis eindexamen doen

Gemeenschappelijk deel: Nederlandse taal en letterkunde - 400 Engelse taal en letterkunde - 360 Maatschappijleer - 120 Culturele en kunstzinnige vorming - 120 Lichamelijke opvoeding - 120 http://nl.wikipedia.org/wiki/Vakkenpakket#Havo Daarnaast hangt het af van het gekozen profiel. Bij Natuur en gezondheid zit wel biologie en aardrijkskunde of natuurkunde, maar geen geschiedenis. En verder is het op de eerste plaats aan de school, om haar een goed advies te geven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vakkenpakket#Havo

De vakken die sowieso in ieder profiel verplicht zijn: Engels, Nederlands en maatschappijleer. Alle andere vakken kunnen ook verplicht worden maar dat heeft te maken met je profiel. Als je bv E&M neemt moet je geschiedenis kiezen.

het ligt eraan wat je studeert maar hier een voorbeeld: Cultuur en maatschappij Geschiedenis Moderne vreemde taal Kunstvakken filosofie Aardrijkskunde maatschappijwetenschappen of economie Natuur en gezondheid Wiskunde A (eventueel B) Biologie Scheikunde Natuur, leven en technologie aardrijkskunde of natuurkunde Natuur en Techniek Wiskunde B Natuurkunde Scheikunde Natuur, leven en technologie informatica biologie of Wiskunde D Economie en maatschappij Wiskunde A (of eventueel B) Economie Geschiedenis Management en organisatie aardrijkskunde maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100