Veel moeite met Wiskunde B, maar docent wil niet helpen. Wat nu?

Ik heb veel moeite met het vak Wiskunde B en zit in de vierde klas. Ik heb dit jaar nog geen enkele voldoende gehaald en zoals het er nu naar uit ziet ga ik die ook niet halen. Ik snap de stof voor groten delen niet en ik heb een heel traag tempo. Ik moet overal veel te lang over nadenken, heb moeite met het rekenen en maak gemiddeld vier opdrachten in één les uur.

Ik kan niet terecht bij de leerkracht, omdat hij van mening is dat ik de theorie niet voldoende leer. Ik lees de theorie, maar leren doe ik niet, omdat ik niet begrijp wat er staat. Hierdoor heb ik al discussies gehad met mijn leerkracht, die maar vol blijft houden dat het mijn probleem is en dat mijn houding vreemd voor hem is. Ik vind hem respectloos, omdat hij mij niet wil helpen en mij telkens midden in de zin onderbreekt als ik hem om uitleg vraag. Zo is er bijna elke les wel een overhoring, waar ik dan natuurlijk een fout antwoord geef en dan moet je hem horen. Als die ook maar denkt te horen wat die wil horen onderbreekt hij gelijk de zin. Hij zet het gesprek precies zo om dat je alleen mag zeggen wat hij wil horen.

Omdat ik het niet snap en hij niet wil uitleggen probeer ik het aan klasgenoten te vragen, maar wanneer die het ook niet weten schrijf ik het maar over uit het antwoordenboekje. Want als je niets hebt word je zonder pardon uit het lokaal gezet en heb je twee uur strafklas. En de reden ervoor maakt niet. Hij stuurde mij er uit omdat ik C van de laatste opdracht niet had en niet snapte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oke, dit slaat dus echt helemaal nergens op. De leraar wordt gewoon betaald om uitleg te geben en dan moet hij dat ook doen. Probeer eens een gesprek aan te gaan met je mentor of je teamleider. Zij kunnen eens met de leraar gaan spreken. Wat ik zo lees ligt het echt niet aan jou. Het enige wat je nog kunt doen is daadwerkelijk zoveel tijd erin stoppen dat je echt alles hebt gemaakt. Wiskunde B is niet makkelijk en je bent er lang mee bezig, ook buiten de les om. Ook kun je op een ouderavond nog een keer samen met je ouders een gesprek aan gaan. Dan sta je niet alleen tegenover een ouder persoon die jou zo behandelt. Je ouders kunnen dan ingrijpen en eens een goed woordje met de leraar spreken. Vaak is dit al niet nodig want zodra ouders erbij komen zijn ze vaak een stuk aardiger. Wat er ook gebeurt, veel succes met wiskunde

Wat vervelend voor je! Ik heb hier ook last van. Als een docent een hekel aan je heeft en je onvoldoendes haalt, zou ik een bijles docent zoeken. Vaak zijn er op school al leerlingen uit hogere klassen die bijles geven. Zo niet, zoek op marktplaats. Ik zou trouwens het gedrag van die docent aan je mentor en/of ouders melden. Veel succes!

Met de decaan praten over je probleem en die leraar

Je hebt vast in die 3 voorgaande jaren verschillende wiskunde docenten gehad. Ga naar een oude vertrouwde wiskunde docent. Ik heb problemen met wiskunde A en mijn leraar nu mag ik niet zo (ook al legt hij het wel uit het is voor mij niet genoeg) maar mijn wiskunde docent van vorig jaar is echt een goud persoon en ze maakt een lesuurtje in haar vrije tijd over om mij les te geven !! Beter kan niet

Beste leerling. Je docent gaat er waarschijnlijk van uit dat je in zijn les zit omdat hij denkt dat je kwa keuze en zo in staat bent de wiskunde te begrijpen. Als je nu echt niets begrijpt van deze wiskunde zou ik je de vraag willen stellen: wat doe je dan in die wiskundeles? Misschien ben je echt iemand die die wiskunde niet kan begrijpen. Kies dan voor een ander profiel, want nu zit je jezelf, de klas en je leraar te pesten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100