Weet iemand een site waar je gratis een interessetest kan doen?

Ik moet over een jaar aan een studie beginnen, ik zit te denken aan het Hoger toeristische en recreatief onderwijs, maar dit is een hbo opleiding, en zelf doe ik nu met gemak het vwo. Ik wil dus een universitaire opleiding.

Ik hou van reizen, talen, organiseren, communiceren en heb een goede mensenkennis. Nu wil ik niet stewardess of tolk worden. Ik wil wel een goede baan later, die ik leuk vind.

Is er een site waar ik een intressetest kan doen, of waar ik erachter kan komen wat voor universitaire studie bij mij past?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze misschien: http://www.universiteitstart.nl/beroepskeuzetest/

Jazeker is er een site waar je dat kunt doen: http://www.youchooz.nl/opleidingen

Wij zitten met school op www.qompas.nl dat helpt echt met oa verschillende testen, soorten studies en baankans en je salaris

Studie- en beroepskeuzetest van Carrièretijger en 123test Deze gratis online test meet een combinatie van die belangstellingsgebieden en persoonlijkheid. http://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/beroepskeuzetest http://www.werksite.nl/studie/beroepskeuzetest Er zijn veel gratis beroepskeuzetests te vinden op het internet. De kwaliteit van deze tests verschilt enorm omdat gratis tests minder kwaliteit hoeven te leveren dan betaalde beroepskeuzetests. Het is dus belangrijk om niet van elke gratis beroepskeuzetest de uitslag klakkeloos te geloven. Deze site werd mij aangeraden door mijn outplacementcoach: http://www.123test.nl/gratis-beroepskeuzetests/ Hoe betrouwbaar zijn gratis beroepskeuzetests? Een aantal factoren kunnen je aanwijzingen geven over de betrouwbaarheid van gratis beroepskeuzetests. De lengte van de test is bijvoorbeeld erg belangrijk. Om jouw persoonlijkheid en werkvoorkeuren in te kunnen schatten is een groot aantal vragen nodig, en een beroepskeuzetest van slechts tien vragen kan dus nooit een betrouwbaar beroepskeuzeadvies geven! Hoewel de meeste gratis tests een stuk minder uitgebreid en professioneel zijn dan betaalde beroepskeuzetests kan het wel nuttig zijn om zo’n test te doen. De uitslag van de test geeft je wel degelijk informatie over jezelf en een indicatie in welke hoek jouw ideale baan zal liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100