Hoe hou ik de oosterschelde en westerschelde uit elkaar?

Voor mij heeft het niets met oost en west te maken, maar met noord en zuid. Iemand een ezelsbruggetje voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oosterschelde - met de O van bOven, nOOrden. Westerschelde - met de E van benEden, bElgië. Of iets origineler: jij woont op het land, toch? Kijk vanuit het land naar de beide zeearmen. Dat doe je het beste vanuit Brabant. Dan zie je de ene zeearm een beetje links, de andere een beetje rechts. En links is west, rechts is oost. Maar die laatste is misschien alleen geschikt voor mensen die makkelijk in gedachten een landkaart kunnen roteren. Dat lukt mannen gemiddeld beter dan vrouwen. Dus kijk maar welk ezelsbruggetje jou het meest aanspreekt.

Oosterschelde , windkracht 10 van Jan Terlouw was een boek over de storm en de deltawerken. De Oosterschelde heeft die dam met de sluisdeuren. Westerschelde ligt bij zeeWs Vlaanderen. Het is de toegangs zeearm naar antwerpen. Westerschelde heeft geen dam. Dus Oosterschelde - stOrm Westerschelde- zeeuWs vlaanderen.

Houd je rechterhand verticaal. West is links van je hand en oost is rechts van je hand. Draai nu je hand tegen de klok naar binnen zodat je hand naar links wijst, horizontaal. Onder is de Westerschelde, en boven is de Oosterschelde.

Westerschelde ligt boven belgie en de Oosterschelde in Nederland. Toegevoegd na 1 minuut: Misschien dat je hier nog iets mee kan: OS > liggend v'tje dus. WS

Dat hoef jij helemaal niet te doen, daar hebben we dijken voor in Nederland... Ooster en onder.... twee o´s... Oosterschelde is onder... Toegevoegd na 47 seconden: Precies andersom dus...

Voor de Antwerpenaren, lees Vlamingen, gaat HUN Schelde naar het westen en niet naar het oosten. Dus Westerschelde; eenvoudig Dounja!

Bedenk dat vroeger de kaart van Nederland een kwart slag gedraaid werd getekend met het huidige oost-Nederland aan de onderkant. Als je dat in gedachten doet is het je direct duidelijk.

De Westerschelde is een rivier die vanuit Belgie naar het WESTEN stroomt. De Oosterschelde komt uit het OOSTEN van zeeland.

Iets met veel O's: de OOsterschelde lOOpt langs NOOrd-Beveland naar ThOlen. De WEsterschelde van BElgië naar BrEskens.

Oosterschelde is afgeslOten (ezelsbrug O van het oosten; in het oosten ligt land (duitsland/polen/land). De WEsterschelde munt uit in de zee (ezelsbrug de zEE ligt in het wEsten).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100