welke richtingen moet ik nemen om als einddoel dokter te worden?

Ik wil graag dokter worden en daarna doorstuderen naar chirurg, maar ik weet niet wat voor richtingen ik moet nemen om daar uiteindelijk te komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ook gewoon de internetsite van de universiteit bezoeken of je decaan raadplegen. Daar staat gewoon wat de eisen zijn om een bepaalde studie te volgen. Bijgevoegd een vb link van de universiteit utrecht. http://www.uu.nl/university/bachelors/NL/geneeskunde/Pages/toelating.aspx Ingangseisen Vanaf 2010 geven de vwo-profielen Natuur & Gezondheid met het vak natuurkunde en Natuur & Techniek met het vak biologie toegang tot de lotingsprocedure. Ook de profielen die tot 2010 gebruikt werden, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek met biologie 1,2, geven nog steeds toegang. Je moet het examen met goed gevolg hebben afgelegd voor je als student een verzoek tot inschrijving kunt doen. Ook andere diploma´s geven mogelijk toegang. Neem hiervoor contact op met Studentenservice, of raadpleeg de Onderwijs- en Examenregeling. Daar staat het volgenden in: Bijlage 2. Gelijkwaardige vooropleidingen NEDERLAND: • VWO-diploma zoals uitgereikt tot 1 januari 2010, op basis van profiel: - Natuur en Gezondheid of - Natuur en Techniek, aangevuld met biologie 1, 2 in de vrije ruimte • VWO-diploma ‘oude stijl’ op basis van vakkenpakket, tenminste bevattende de vakken: - Biologie - Natuurkunde - Scheikunde - Wiskunde A of wiskunde B • gymnasium diploma afgegeven krachtens de Hoger Onderwijswet 1876; • hbs-diploma afgegeven krachtens de Middelbaar Onderwijswet; • een propedeuse- of einddiploma van een hogeschool of een universiteit die onder de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW) valt.

Op de middelbare (vwo) een natuur profiel en daarna kun je geneeskunde studeren.

Universitaire studie medicijnen, en vervolgens nog een specialisatie als chirurg. Om universiteit te mogen doen heb je een VWO diploma nodig. Ga anders is bij de decaan bij jou op school langs. Toegevoegd na 35 seconden: Ook heb je biologie en wiskunde A of B nodig (op VWO niveau)

Ik lees dat je op het VMBO zit. Dan is het beter om eerst nog HAVO en daarna VWO te doen. Dit is nodig ivm de vakken wiskunde, natuurkunde en biologie. Als je deze vakken niet op VWO niveau hebt gedaan, zul je er tijdens je studie veel moeite mee hebben. Dus na de HAVO een jaar HBO en dan Universiteit is veel lastiger voor de studie geneeskunde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100