Is grieks leren moeilijk ? iemand ervaring?

Omdat ik op aanraden van een therapeut mij eens even moet bezighouden met iets totaal anders,lijkt het mij wel wat om een andere taal te leren,daar ik lichamelijk met armen en benen problemen ondervind.
We reizen vaak naar de griekse eilanden,dus lijkt me leuk om de taal beetje te kennen,losse woorden ken ik wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tsja, moeiljk..is Engels leren moeilijk? Is Frans leren moeilijk? Je moet gewoon een flinke woordenschat opbouwen en ervoor zorgen dat je de grammatica kent, maar dat is altijd zo als je een taal wilt leren. Het enige verschil tussen Grieks en bijvoorbeeld Frans, Engels, Italiaans etc is dat het een ander alfabet is en je dus dat even moet leren. Maar als je dat eenmaal kent, is het net zoals elke andere taal. En geloof me, dat alfabet leer je snel en vergeet je niet meer. (Ik heb al 3 jaar geen grieks meer en kan het nog opdreunen)

Als je nieuw grieks bedoelt, dat vond ik heel moeilijk! Meteen al dat heel andere alfabet leren en je herkent niks vanuit onze eigen taal. Eerst deed ik een schriftelijke cursus met dvd'tjes. Dat was geen succes. Toen ben ik naar de Volksuniversiteit gegaan in een groep. Ze besteedden daar toen veel aandacht aan de grammatica en bijna niet aan het spreken. Na lang oefenen kan ik nu wel redelijk grieks lezen en een klein beetje spreken, maar ik versta er nog steeds niks van en grammatica snap ik ook niet. Ik heb het ook maar opgegeven. Ben een paar jaar geleden met spaans begonnen. Je kunt je er in veel landen mee verstaanbaar maken en spaans was voor mij in elk geval veel makkelijker om te leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100