Wat is de juiste benaming voor een HBO diploma in Engeland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bachelor is een internationale term. Staat in Engeland en Australie voor een 4 jarige universitaire studie, iets als HBO kennen ze er niet. Verder heb je nog Honours and Master, 5 en 6 jaar.

Voor de hbo-instellingen wordt internationaal de term university of applied sciences gebruikt. Voor informatie over Nederlanse diploma's en studies en studeren in het buitenland kin ke bij de Nuffic alle informatie krijgen.

Bronnen:
www.nuffic.nl

Een HBO opleiding bestaat niet in Engeland, maar als je desalniettemin een vergelijking wil maken is een Bachelor degree niet ver van de waarheid. Een BA of BSc neemt in Engeland meestal 3 jaar in beslag en in Schotland 4 jaar, waarna je een MA of MSc (Masters) kan volgen die in regel 1 jaar voltijds in beslag neemt.

Bronnen:
www.prospects.ac.uk
www.studerenuk.be

Zoals als al eerder gezegd: Een HBO instelling wordt daar aangeduidt met de naam university of applied science. Op deze instellingen krijg je een master of bachelor graad. Als je aan de universiteit hebt gestudeerd heten die dingen voor de meeste opleidingen een Bachelor of Science (BSc), Master of Science (MSc). Dat is het fundamenteel verschil, dat woordje of science. Overigens: Ik zeg de meeste opleidingen, omdat er andere opties zijn; Een Universitaire master in bv werktuigbouwkunde zou daar een Master of Engineering heten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100