Mijn werkgever vraagt ons om te vertellen wie we zijn; geloof, politieke voorkeur... enz... is dit wettelijk toegestaan?

Zo ja, of je moet het maar doen; op welke manier kun je dit vertellen, of wat kun je anders doen als je dit niet wil doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jouw werkgever mag je natuurlijk alles vragen. Ja, dat is wettelijk toegestaan. Maar jij hoeft niet overal op te antwoorden en zeker niet hoef je perse "de waarheid" te vertellen. Waarom vraagt de werkgever dat? Komt dat in je personeelsdossier of komt het ter sprake tijdens een cursus of tijdens een koffiepraatje? Daar is nogal een verschil in. Bedenk vantevoren goed wat je wel en niet kwijt wilt over jezelf. Wat je niet kwijt wilt, dat hou je vaag. Je hoeft niet het achterste van je tong te laten zien. Zijn er dingen die je niet wilt vertellen, dan kun je altijd zeggen: dat weet ik niet zeker. Qua politiek......... ach daar ben je nog niet uit. Je bent wel vol interesse over de maatschappij, maar je bent geen partijlid en je weet vantevoren nooit wat je gaat stemmen. Qua geloof.........ach je bent wel ooit gedoopt, (of niet) maar je doet er niet veel meer aan. Je staat overal voor open.

Vragen staat vrij neg als antwoorden, wil je het delen is het prima maar als je je voor keuren liever voor jezelf houd kan je baas ( ook juridisch) niet dwingen tot antwoorden. Is in het kader van recht op privacy.

Ja, dat is toegestaan. Echter, ik zou me wel wat op de vlakte houden hoor. Je weet nooit waarom hij het wil weten en of hij dingen tegen je gaat gebruiken die je hebt gezegd. Zakelijk en privé gescheiden houden zeg maar.

Hij bevindt zich op erg glad ijs. Ik begrijp uit jouw reacties dat het gaat om een functie? Dus een belangstellingsregistratie? Vergelijkbaar met een sollicitatie? Dan mag hij dit wettelijk NIET doen. Een (toekomstige) werkgever alleen vragen mag stellen over aspecten die voor de functie en/of voor de functievervulling relevant zijn. Daaronder vallen vragen over opleiding, kennis en ervaring. Als hij die functie wil gaan vergeven, (godsdienstlessen) mag hij niet vragen naar jouw voorkeuren. Enige relevante is dat hij bv mag vragen wat jouw kennis is van het Christendom, Islam etc. Maar niet wat jouw voorkeur is. Want dat is niet relevant. En als hij door antwoorden op deze vragen onderscheid gaat maken wie godsdienstles mag gaan geven, dan overtreed hij de wet. Zie link voor nadere info. http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiegesprek/gesprekstechnieken/verboden-sollicitatievragen

Op een basisschool kan ik me deze vragen heel goed voorstellen, maar ik zou ze eerder verwachten vóór je er komt werken. Je geloof is immers best belangrijk als je op een christelijke school werkt. Als je daar solliciteert doe je dat bewust, neem ik aan. Wat politieke voorkeur betreft vind ik het wel wat ver gaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon een antwoord geven wat niet persé waar hoeft te zijn...

Een christelijke basisschool mag discrimineren op basis van geloof of levenswandel. Als jij verwacht dat jouw geloof of levenswandel een bezwaar gaat vormen voor jouw werkgever, moet je niet werken bij een christelijke basisschool. Hoe belachelijk het ook is, zo werkt het wel. Bij de vakbonden voor het onderwijs kun je meer informatie en eventueel juridische hulp krijgen.

Bronnen:
http://www.jajuf.nl/vakbonden/vakbonden-ee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100