waarom lagen die spullen in toetancamons graf

Weet jij het antwoord?

/2500

Egyptenaren begraafden waardevolle spullen samen met de overleden perso(o)n(en), zodat ze die mee konden nemen naar het 'afterlife'. Toegevoegd na 28 minuten: *begroeven

De Egyptenaren dachten dat er een leven na de dood was dat erg leek op het leven op aarde. Zo erg leek, dat je daar ook allerlei spullen en voedsel nodig zou hebben. Die spullen en dat voedsel zou je mee kunnen nemen door het mee te nemen in het graf. Het idee dat je dingen vanuit het aardse leven mee zou kunnen nemen naar het dodenrijk, is trouwens niet uniek voor de oude Egyptenaren. De oude Grieken dachten bijvoorbeeld dat je ziel de rivier de Styx over moest steken om in het dodenrijk te komen. Om de veerman die je die rivier over kon zetten te betalen, gaven mensen een munt mee aan een dode.

Dat waren de spullen van Toetanchamon en die had hij nodig... Die had hij nodig om te overleven...

Dat was omdat er nergens anders plaats voor was en men dacht toen laten we ze maar bij Toet neerleggen,verveelt hij zich ook niet zo!

De Egyptische goden waren nauw verbonden met het sterke Egyptische geloof dat er leven na de dood was. De doden werden voorzien van voedsel, drank, wapens en andere noodzakelijkheden. Familieleden bezochten vaak de graftomben met nog meer geschenken. Een correcte zorg voor de doden was vereist om eeuwig leven te verzekeren.

Bronnen:
wikipedia

Hij kon ze niet meenemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100