Wat zijn tips voor huiswerk? Zie omschrijving

Ik moet deze week weer naar school; aan de bak dus! Maar ik moet me echt 100% inzetten. Vorig jaar deed ik bijna nooit wat aan mijn huiswerk, maar dit jaar moet dat wel gebeuren. Heeft iemand tips? Zodat ik niet afgeleid word etc. En dat ik dingen snel op pik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou om te beginnen zou ik op tijd naar bed gaan zodat je morgen fris en fruitig in de klas zit. Dan pak je ook meer opvan de lesstof. En dat scheelt in je huiswerk. Verder zou ik zorgen om je huiswerk zoveel mogelijk in de tussenuren te maken en de rest direct als je uit school komt. Dan zit je er ook iet tegenaan te hikken en kun je de rest an de middag anders besteden. Vooral tijdens de les proberen op te letten. Dan heb je de lesstof al een keer gehoord en blijft het beter hangen.

Je zegt het zelf al 100% inzetten dat is een goed voornemen. Zorg ervoor dat je niet gestoord word, eet een banaan voor de concentratie. Ev een zacht muziekje op de achtergrond en bedenk: eerst de taak ,dan het vermaak. Weet dat je een voldaan gevoel krijgt als je goede punten haalt en een compliment van de leerkracht op je rapport. Succes!

Zorg er in ieder geval voor dat je optijd naar bed gaat zodat je genoeg energie hebt en je goed kan concentreren. Daarnaast zou je huiswerk bv meteen na school moeten maken, voordat je de tv/computer aanzet. Dan wordt je ook niet afgeleid. Verder is motivatie erg belangrijk, zet een doel voor ogen (als ik dat af krijg trakteer ik mezelf bijvoorbeeld) Succes!

Hoi! Wat ik zelf altijd doe is jezelf een doel geven met beloning. Bijvoorbeeld als ik nu 3 paragraven maak/leer dan neem je daarna iets lekker oid. Zodat je het ergens voor doet. Je moet jezelf wel motiveren! Doe het ook direct uit school, ik ga altijd eerst even wat kletsen met mn moeder en wat drinken. Dan ga ik naar boven. Dan ben je net uit school, zit de meeste stof nog in je hoofd en heb je nog geen andere afleiding gehad. Als je bijvoorbeeld eerst op de computer gaat blijf je er vaak te lang achter en ben je niet meer gefocust op je school. Dan wordt het vaak alleen maar uitgesteld. oja, mocht je toch niet sterker zijn dan je tv of computer, ga dan óf op een andere kamer zitten of trek beneden, als je nog geen draadloos internet hebt, de stekker eruit. Ik hoop dat je er wat aan hebt :)

Ik deed mijn huiswerk altIjd in de bibliotheek bij mijn school. Thuis werd ik altijd afgeleid door iets, iemand of had gewoon geen zin in...

is een goeie de bieb. ga naar de bieb en neem (tip ) te drinke mee. drinken is goed voor het denken. bij sommige heb je een automaat maar van huis is goedkoper.

zet een kookwekkertje elke keer op 15 minuten of korter, wat je maar wil. Die vijftien minuten ga je achter elkaar aan het werk, daarna neem je een pauzetje. Maak het een soort wedstrijdje voor jezelf om het vol te houden, achter elkaar te weken voor alle minuten. Zo heb ik het gedaan, aangezien ik echt een hopeloos geval ben qua huiswerk maken. Dit kan je misschien helpen. Bouw zo de minuten op, als je merkt dat je echt niet langer achter elkaar kan werken dan een bepaalde tijd, wordt dat de tijd die je kunt gebruiken. Beloon inderdaad jezelf na elke pauze, iets eten werkt goed. Eventjes wat anders doen helpt ook met concentreren. Dit was wat bij mij erg helpt.

Zorg dat je je werk goed plant. Wat goed kan werken is om twee agenda's te gebruiken. 1 waarin staat wanneer iets af moet zijn. En 1 waarin per dag staat waaraan je gaat werken. Krijg je bijvoorbeeld voor volgende week vrijdag een proefwerk op voor een vak, dan zet je voor elke dag neer wat je die dag gaat leren. Zo ben je niet 1 dag heel hard aan het werk, maar elke dag een beetje. Op deze manier blijft kennis ook makkelijker hangen (herhaling, ipv stampen). Als je daarnaast zorgt dat je netjes elke dag een uur aan je huiswerk besteed (half uurtje 's middags, half uurtje na het avondeten bijvoorbeeld) dan komt het helemaal goed.

Als je niet afgeleid wilt worden, is het handig om te zorgen dat er niets is wat je af kan leiden. Je kunt dus het beste gaan zitten aan een (bijna) leeg bureau. En geen internet, TV, mobiele telefoon, herrie etc... in de buurt. Als je het lastig vind om zelf, alleen de discipline op te brengen om je huiswerk te doen, vraag dan hulp van anderen. Spreek bijvoorbeeld af om je te laten overhoren als je iets geleerd hebt. Het kan heel goed helpen als iemand je af en toe achter je broek zit ;-). Ruim op tijd beginnen met grote klussen is ook handig. Als je veel uit je hoofd moet leren o.i.d., is het bijna niet te doen om dat 1 avond van tevoren nog even snel te doen. En wat ook kan helpen als je een lap tekst moet leren, is dingen aanstrepen of opschrijven. Toen ik zelf op school zat, heb ik hele kladblokken volgeschreven met een soort samenvattingen van wat ik moest leren. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100