Wie is er verantwoordelijk voor schoolmaterialen?

De basisschool die mijn kinderen bezoeken heeft gekozen voor de Stabilo-pen. Eenmalig worden deze pennen verstrekt door de school en ook de navullingen worden door de school geregeld.
Nu is het al meermalen voorgekomen dat een van mijn kinderen zijn pen verloor, op dat moment moet je als ouder zelf zorgen voor een vervangende pen. Deze pennen kosten bijna 8 euro per stuk (waren voorheen nog stukken duurder) en ze worden nooit meer teruggevonden. Deze pennen horen in het lokaal te blijven en mijn kinderen raken doorgaans nooit iets zomaar kwijt. Het is me een raadsel waar die pennen blijven en het is ook niet uit te sluiten dat een ander kind met de Stabilo van mijn kind schrijft.
Is het terecht dat de school mij elke keer opzadelt met de kosten (en de moeite) van het aanschaffen van die pen terwijl die op de school zelf kwijtraakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe allereerst een klein onderzoekje onder andere ouders. Als jullie echt de enige in de klas zijn die al meermalen "de klos waren" vrees ik dat je echt de klos bent want dan kun je geen punt maken naar de school Zijn er meer ouders met deze ervaring kun je erop aandringen dat de school meewerkt aan een check of een methode dat alle pennen bij de rechtmatige eigenaar in de la blijven. Verder zou ik de pen merken, niet met eens stift, dat veeg je er toch makkelijk af, ik zou er zo'n lettertang tape op plakken EN een merkje inkrassen, dat is met geen mogelijkheid te verwijderen en geeft je de kans op zoek te gaan naar jullie pen als het nog eens gebeurt. Want dat jullie een nieuwe moeten betalen is heel theoretisch geredeneerd wel correct. De school keert 1x een aantal items uit, wie die zoek of stuk maakt moet ze zelf vervangen. Jullie hebben daar pech van maar als de school ze kosteloos zou vervangen zijn helaas veel ouders opeens veel nonchalanter ermee

Persoonlijk denk ik van wel. Want anders kun je ook over alle spullen beginnen die van school zijn en jezelf kwijtraakt. Maar ik begrijp dat het vervelend is om het elke keer aan te schaffen, zeker als uw kinderen nooit iets kwijtraken. U kunt het altijd nog aangeven bij de school van uw kinderen en kunnen jullie samen kijken wat de beste oplossing is: zelf kopen of niet.

je bent verantwoordelijk voor je eigen spullen, je kunt de pen een ander uiterlijk geven met een watervaste stift, naam erop ofzo, ik vind het al netjes dat ze nieuwe vullingen geven.

Bij ons op school krijgen alle kinderen een vulpen. Als ze hem kwijtraken, of stukmaken, moeten ze vijf euro meenemen voor school en krijgen ze een nieuwe. En niemand die daar over klaagt. Maar geef je kinderen een etui, kunnen ze de pen daarin bewaren en misschien gaat het dan goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100