School regeling: In de laatste proefwerkweek dient er over alle proefwerken een 5.5 gemiddeld gehaald te worden, anders ga je niet over.

Nu is mijn vraag: Kan de school dit maken? Ik neem aan dat dit geen landelijke regeling is, en ik was dus benieuwd of een school zelf de bevoegdheid heeft dit te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn wel degelijk landelijke richtlijnen die worden gesteld aan het niveau van opleidingen. En ja, de school mag dit doen. Zij bepalen hoe het op hun school gaat en dat is hun bevoegdheid.

Ja, de school kan dit zeker doen. Vaak kan je hier na afloop van het verkregen resultaat nog wel beroep tegen indienen als het niet terecht is dat je niet over mag. Alle scholen zijn namelijk aangesloten bij evt. een scholengemeenschap en in ieder geval bij de VO-raad, het overkoepelende orgaan van middelbare scholen. Hier kunnen zaken behandeld worden in zo'n geval. Vaak stellen de scholen je al in het gelijk als je dreigt met zo'n procedure, omdat ze geen zin hebben in alle rompslomp en slechte publiciteit. Ik hoop dat je hiermee verder kan!

Dat lijkt me sterk, het is niet helemaal terecht dat je overgang hiervan af moet hangen. Stel je hebt het hele jaar op overgaan gestaan, en net nu je minder haalt dan een 5,5 ga je niet over, bijvoorbeeld omdat je je dag niet hebt. Het zou best wel eens kunnen dat dit de bevoegdheid van de school is, maar ik zou hier geen genoegen mee nemen. Succes!

Staat het er echt zo, letterlijk? Want ik heb hier nog nooit van gehoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100