Leren anderen landen ook onze geschiedenis? Bv. Wij leren over Franse en Amerikaanse revolutie

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja zeker, wat dacht je van de Gouden Eeuw? De VOC?

nou wij leren vooral over Europa, omdat we hier leven. Als je in Amerika woont leer je hoogstwaarschijnlijk over Amerika. Tenzij je later geschiedenis gaat studeren. Maar om terug te komen op je vraag: ik denk dat de omringende landen over ons leren. Denk maar aan Duitsland, Engeland, België, maar ook landen als Italië. Dit komt omdat die zo'n beetje dezelfde geschiedenis hebben, denk maar aan de middeleeuwen. Later, ik neem aan dat je op de middelbare school zit, ga je verder leren buiten Europa, omdat de geschiedenis simpel genoeg 'op' is... Toegevoegd na 1 minuut: bijna vergeten te zeggen, wij leren ook over bijvoorbeeld over Amerikaanse revolutie, want dit is een revolutie. Het heeft ook invloed gehad op ons!

Bronnen:
mijn geschiedenisdocente

Ik woon in België en bij ons is de geschiedenis van het middelbaar opgedeeld in de periodes, prehistorie is voor het 1ste jaar, oudheid voor het 2de jaar, enz enz. Ik heb nu het tweede jaar achter de rug en veel over Nederland heb ik nog niet geleerd. Ik denk dat we iets zien over een bepaald land als dat ook belangerijk is. Over Nederland hebben we niet echt specifiek gezien dat Nederland daar lag, maar we hebben wel gezien op een kaart met romeinse heerbanen, hoe onze belgische taalgrens is ontstaan enzo.

Het vak "geschiedenis" is gekoppelt aan historische, politieke en maatschappelijke gebeurtenissen die een grote invloed hebben (gehad) op een land. Ex-kolonies, buurlanden of ex-militaire-vijanden met grote gebeurtenissen en revoluties, mbt Nederland, zullen Nederlandse geschiedenis voorgeschoteld krijgen. Als Belg heb ik "België als deel van de Nederlanden" gezien en de uiteindelijke onafhankelijkheid in 1830.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100