Waarom is economie geen verplicht vak op de middelbare school?

Ik vind dat er bij economie dingen aan de orde komen die voor iedereen belangrijk zijn om te weten (zoals verzekeringen en van alles rondom geld). Waarom is dit vak dan niet verplicht? Je hebt die informatie voor later immers nodig.

Toegevoegd na 25 minuten:
De school waar ik op zit is voor havo en atheneum en economie is voor iedereen vanaf het tweede halfjaar van de derde. eind derde klas kies je vervolgens je profiel waarin je zelf aangeeft of je vanaf de vierde wel of geen economie wilt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Persoonlijk heb ik economie niet als dusdanig zinvol beschouwd (ik ben zojuist mijn gymnasiumdiploma behaald). Naar mijn mening kwamen er juist heel weinig praktische zaken aan de orde, zoals omgang met geld en belastingtechnische zaken. Het zwaartepunt lag op de macro-economie, dat wil zeggen het bestuderen van economische systemen als geheel. Daarmee is bijvoorbeeld de kredietcrisis beter te begrijpen, maar leer je niet of nauwelijks zelf praktische zaken. Het is dus niet noodzakelijk om de macro-economie te bestuderen, maar zorgt er wel voor dat je zaken beter begrijpt; voor de geïnteresseerden dus. Om deze reden is economie -denk ik- geen verplicht vak.

Persoonlijk vind ik dat omgaan met geld, verzekeringen enz. iets is wat je ouders je bij moeten brengen.

Het is inderdaad wel een beetje raar dat economie niet verplicht is. Economie komt namelijk in bijna elke vervolgopleiding terug. Er zijn wel uitzonderingen natuurlijk. Aan de andere kant is het goed dat de keuze er is. Voor sommige mensen is het beter om ander vakken te gaan volgen als economie omdat dit meer terug gaat komen in hun vakgebied. Je kunt niet alle vakken tegeleik volgen dus zul je keuzes moeten maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100