Leraar stuurt leerlingen zonder reden uit de les wat moet je doen?

dit duurt all 3 weken ze stuurt leerlingen zomaar uit de les en dan zeg je tegen haar wat is de reden en dan word ze word rood en gaat ze stotteren. vorige week heeft ze bij een pw een jongen 2- punten gegeven zonder reden.
wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tsja dit heb ik ook vaak bij een van mijn leraren ik ging naar het hoofd van mijn school toe en die ging praten met deze leraar, hieruit bleek dat een vriend van mijn leraar net overleden was. hij had het er moeilijk mee en reageerde dit op andere af door ze weg te sturen enz. misschien is dit ook het geval bij jou leraar, er kan altijd iets dwars zitten. dus ik zou zeggen ga naar je mentor of hoofd van het school, ik hoop dat het werkt nog veel succes verder! (en doe de groetjes aan je leraar als je er maar niet uitgestuurd word :p)

Naar je mentor/teamleider gaan lijkt me logisch.

Ga naar je mentor en zeg dat ze dit in de vergadering moet doen

Als je er echt van overtuigd bent dat het zonder reden is, dan ga je (zelf of via je ouders) klagen bij het schoolhoofd. Maar dan is het wel zaak dat je van alle kinderen uit de klas steun krijgt, want als er kinderen tussen zitten die zeggen dat de juf gelijk heeft, heb je een probleem.

Bij ons is het dat onze klassenvertegenwoordiger eerst met de leraar zou gaan praten, als hier niks uitkomt mentor erbij halen en als dit stukloopt ga je na de teamleider of decaan.

Praat na de les eens met de leraar voor je er allerlei anderen bij gaat halen.. Vraag gewoon eens waarom er zoveel stress is en wat je eraan kunt doen?

Ik zou niets doen, maar de klasgenoten die het treft adviseren om naar hun mentor te gaan. Zelf zou ik pas gaan als het mezelf overkwam. Dat klinkt egoïstisch, maar je loopt de kans dat je je neus stoot als je het voor een ander opneemt. Dan blijkt er iets anders te spelen, wat jij niet wist. Of ze zijn er helemaal niet blij mee dat je je ermee hebt bemoeid. Dat is mij vroeger zo vaak overkomen, dat wil je niet weten. Dan sta je met al je goede bedoelingen heel raar te kijken. Bovendien hebben zij reden om stappen te ondernemen. Jij (nog?) niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100