Welk vakkenpakket is nodig om naar de poltie-academie te kunnen?

Mijn zoon zit nu in 2 VMBO en wil via VMBO doorstromen naar HAVO en uiteindelijk naar de politie-academie. Via de decaan op school krijgen wij geen goed advies en ook op de site van de politie-academie kan ik niet vinden welke vakken nou verplicht zijn en/of aangeraden worden voor toelating op de politie-academie.
Door mijn eigen stommiteit ben ik ook nog eens vergeten naar die politieacademie te bellen en a.s. dinsdag (dus de dag na pasen) moet mijn zoon zijn eerste profielkeuze bekend maken. Oftewel: ik heb geen mogelijkheid meer om ze te bellen.
Weet iemand welke vakken hij sowiezo moet kiezen in zijn pakket? Graag alleen serieuze en goed-onderbouwde antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het vakkenpakket maakt niks uit, op de politieacademie leer je alles wat je moet weten. "In de initiële opleiding verwerft de student alle noodzakelijke basiscompetenties die nodig zijn om als beroepsbeoefenaar aan de slag te gaan." Ik denk wel dat de wat meer maatschappelijke vakken zoals economie en maatschappijleer nuttiger zijn dan bijvoorbeeld scheikunde en natuurkunde. (dus een E&M/C&M profiel is handiger dan bijv. N&T)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Politieacademie
http://www.kombijdepolitie.nl/opleiding/Pa...

Hoi, Mij is verteld dat je alleen met een T diploma naar havo kunt. Dan kom je in havo 4 Als u met vmbo kader dit wilt kan dit volgensmij niet. Of u kind moet naar T switchen als dat nog kan. Tom

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100