Verschillen VBO en VMBO

Ik ben geloof ik al van de wat oudere generatie ;)
En nu weet ik dat de vbo opleidingen van vroeger overeenkomen met de vmbo opleidingen van nu. Nu lees ik veel over verschillende leerwegen, maar waarmee is wat nu vergelijkbaar? Vbo B niveau komt overeen met de BB of de KB leerweg? Of zit je dat al bij niveau C van vroeger? etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is natuurlijk best lastig te verglijken maar ik de ik dat je bijvoorbeeld kunt zeggen dat het d niveau van vroeger nu gelijk staat aan vmbo theoretische leerweg ... D was mavo niveau toen ik Vbo deed.

http://ekkersbeek.dse.nl/ekbnieuwfr/van_vbo&mavo_naar_vmbo.htm wordt je hier wijzer van? Of hiermee: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voortgezet-onderwijs/vmbo/leerwegen-in-het-vmbo Ik weet niet of je het wel 1 op 1 met elkaar kunt vergelijken.

Het vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Het vroegere voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) en het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (mavo) zijn samen opgegaan in het vmbo. Het vmbo bereidt leerlingen voor op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo). Binnen het VMBO heb je verschillende leerwegen: Theoretische leerweg (vroegere Mavo D) - MBO niveau 3/4 Gemengde leerweg (Mavo met ook praktijk) - MBO 3/4 Kaderberoepsgerichte leerweg (Veel praktijk weinig theorie) - MBO 3/4 Basisberoepsgerichte leerweg (Alleen praktisch gericht) MBO niveau 2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100