Van vmbo naar havo, van havo naar vwo?

Ik heb afgelopen schooljaar het vmbo afgerond (toen nog t/m dec. 2010 niv. 4 gedaan) en ben in januari begonnen in 4 havo. Ik vind het op zich erg meevallen allemaal, maar nu vraag ik me af: Welke stap is groter? De stap van vmbo naar havo of van havo naar vwo? (want als ik dat kan met mijn cijfers van havo, wil ik dat misschien nog wel gaan doen.)

Liefs,
x

Weet jij het antwoord?

/2500

de stap van vmbo naar havo is groter dan havo naar vwo..tuurlijk valt dat niet eenduidig te beantwoorden want het hangt van een hoop factoren af. maar havo ligt heel dicht bij vwo in elk geval - als je de boeken bekijkt. vaak zijn de boeken hetzelfde maar gebeurt er bij vwo iets meer.

De stap van VMBO naar Havo is groter dan Havo naar VWO. Havo en WVO lijken qua leren veel op elkaar. De lesstof raakt elkaar ook grotendeels, alleen VWO is uitgebreider en gaat hier en daar wat dieper. Daarom duur het ook weer een jaar langer dan de HAVO.

Ik durf het niet zomaar te zeggen. Qua onderwijsniveau ben ik het met de anderen eens. Maar qua cultuur is het een hele stap. Het grootste verschil maken de studiebollen die luisterend naar klassieke muziek Asterix en Obelix in het Latijn vertalen. Gelukkig zijn er ook heel veel leerlingen die de nieuwste hits op hun CD-speler leggen en in het weekend gezellig gaan stappen, hoor. Maar die studiebollen krijg je er gratis bij :-) (Ik heb zelf op het gymnasium gezeten met alleen maar studiebollen.)

van VMBO naar HAVO lijkt mij moeilijker. Als je na HAVO nog doorgaat naar VWO moet je je wel realiseren dat je met mensen in de klas zit die 2 a 3 jaar jonger zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100