Wat kan een 3e klas VWO'er beter kiezen, Frans of Duits en waarom?

Hier ben ik gewoon benieuwd naar!
Een 3e klas VWO'er moet kiezen tussen de twee talen Frans of Duits.
Aan welke taal heb je meer, en voor welke beroepen kun je beter Frans kiezen dan Duits. Voor welke beroepen kun je beter Duits kiezen dan Frans.

Welk vak (Frans of Duits) kun je beter kiezen als je bijvoorbeeld één van deze dingen wilt studeren:
- Geneeskunde
- Diergeneeskunde
- Rechten
- Of juf/meester op een basisschool (studie = pabo???)

Weet jij het antwoord?

/2500

frans is een betere keuze, want de franse taal wordt meer gesproken in de wereld. denk maar aan Haïti en ivoorkust. Ik weet nou niet snel een land waar duits wordt gesproken, behalve duitsland en oostenrijk(misschien)

Ik studeer zelf rechten en heb Duits en Frans gedaan. Mijn ervaring is dat het helemaal niks uitmaakt. Ik bedoel dit niet demotiverend, maar je hebt niet zoveel aan Duits of Frans van de middelbare school. Je leert een taal toch pas echt als je regelmatig oefent/spreekt. Sowieso heb ik er voor rechten niets aan. Ik moet daar dan wel bij zeggen dat ik Nederlands recht doe, maar ook bij internationale juridische studies is het volgens mij niet nodig. Een enkele keer komt misschien een wettekstje voorbij, maar daar bestaan ook vertalingen in het Engels van! Kies dus gewoon wat jou het leukste lijkt en welke taal jou het beste ligt. Succes met kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100