Hoe zit dat nou met medicijnen studeren?

Ik wil later medicijnen studeren, maar ik vraag me af hoeveel het kost, en weet niet waar ik dit allemaal kan vinden. Weet iemand e.v.t. de kosten en hoeveel studiefinanciering je krijgt uitgekeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten voor een studie bestaan uit collegegeld en boeken. Het collegegeld is ongeveer 1600 euro per jaar. Boeken verschillen erg per studie en kunnen echt varieren van 100 tot 1000 euro per jaar. Als je op kamers gaat, heb je daar natuurlijk ook kosten aan. Je krijgt voor geneeskunde 6 jaar studiefinanciering. De hoogte hiervan is afhankelijk van of je uit- of thuiswonend bent. Thuiswonenden krijgen 95 euro per maand, uitwonenden 266 euro per maand. Als je binnen 10 jaar afstudeert, wordt dit omgezet in een gift. Zo niet, dan moet je alles terugbetalen. Als je ouders niet zo veel verdienen, kan je een aanvullende beurs aanvragen. Alle info over studiefinanciering zijn te vinden op ib-groep.nl, dat is de instantie die dat allemaal regelt. Toegevoegd na 11 uur: Bedacht me ineens dat je natuurlijk farmacie bedoelt en niet geneeskunde. Voor farmacie staat geloof ik 5 jaar. Dan krijg je dus 5 jaar studiefinanciering

kijk eens op de site van de DUO IBG daar kan je uitrekenen wat jouw studiefinanciering wordt, dit is afhankelijk van of in thuis woont of op kamers en van het inkomen van je ouders. je kan ook lenen via de DUO, voor je studie.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100