Hoe maak je het voor jezelf leuk om naar school te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door elke dag voor te nemen er weer een leuke dag van te maken. Probeer je zelf maar eens in gedachten te zien op school terwijl je het heel gezellig hebt met je klasgenoten. Zo creeer je als het ware een leuke dag. Door je al te verheugen op het tijdstip dat je naar huis kan, zodat je iets voor je zelf kan doen. Dat doe ik vaak met m'n werk, zo van; ach, heb eigenlijk niet zoveel zin, maar over zoveel uur ben ik alweer vrij en dan ga ik ... doe.

Eigenlijk is dat heel moeilijk, maar dat zal ook zo zijn als je eenmaal een baan hebt. Je hebt niet altijd evenveel zin om te gaan. Wat je het best kunt doen is kijken naar volwassenen die niet hun school hebben afgemaakt en nu elke dag met tegenzin naar hun meestal zware baan gaan, of niet eens een baan hebben. Je kan beter nu even ploeteren om later meer keuze te hebben in de baan die je gaat beoefenen, en daar wel plezier in hebben.

Je moet het zien als een bijeenkomst van jou en je vrienden. Voor mij is de middelbare school meer een soort van 'sociale' school i.p.v. kennisinstituut. Natuurlijk, je moet voldoendes halen en het liefst met niet al te veel moeite, en je leert er heus nuttige dingen die je de rest van je leven nog zult gebruiken, maar als ik terugdenk aan mijn middelbare schoolperiode dan herinner ik me vooral de sociale aspecten en niet 'die geweldige dingen die ik er allemaal geleerd heb'. Ik werd pas echt enthousiast over bepaalde onderwerpen toen ik ging studeren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100