Kan ik zonder een mbo niveau 4 diploma aan het werk en goed verdienen? Kan ik mijn opleiding onderwijsassistent ook ergens anders afmaken : internet?

Hallo allemaal, ik ben een meisje van bijna 19 jaar en ik heb het erg moeilijk op school. Ik zit op het mondriaan in naaldwijk. Mbo niveau 4 voor onderwijsassistent. Mijn opleiding is voor mij toch altijd een uitdaging geweest want ik kom van het niveau kaderberoepsgerichte leerweg (door mijn hoge cijfers werd ik toch aangenomen bij mondriaan).
Ik zit nu in mijn laatste jaar en eerlijk gezegd heb ik in die 3 jaar opleiding nog heel weinig motivatie laten zien en heb ik nergens zin in, alleen maar in geld verdienen!
Ik besef dat je in deze tijd overal diploma's voor nodig hebt! Dus het is ook een moeilijke keuze voor mij.. Ik hoop dat er ook mensen op deze site zijn die bekend zijn met de manier waarop mondriaan te werk gaat. Het is erg slecht georganiseert en me ouders zijn zat keren op school gekomen omdat iets weer niet goed geregeld was.
Het is grote deels mijn eigen schuld maar ook een deel van school! Maar goed, om een lang verhaal kort te maken was dus mijn vraag of iemand weet of ik ook te werk kan gaan zonder een mbo diploma. Dan bedoel ik niet achter de kassa maar echt ECHT werk (kinderdagverblijf, noem het maar op).. Of dat ik misschien ergens anders mijn laatste jaar een keer over kan doen of ergens af kan maken?
Of kan ik ook toegelaten worden op het HBO zonder MBO diploma maar door ervaring en certificaten?
Ik ben echt wanhopig en ben op zoek naar een oplossing! Dus alsjeblieft mensen.. Help me even..
Groetjes, Marjolijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Marjolijn, DOORKNOKKEN. Het staat echt heel slecht op je CV. als je in het zicht van de haven gaat stranden. Het vak onderwijsassistent in een goede opstap naar PABO oid. Daar heb je dan wel je diploma voor nodig. Stel dat je nu aan een nieuwe opleiding begint en ook die niet afmaakt. Dat is slecht voor je zelfvertrouwen en je zelfbeeld. Dat straal je uit. Neem van mij aan dat de bevrediging van het behalen van je doel zeer opweegt tegen de (kleine) investering die je nu nog moet doen. In deze verhardde maatschappij zit men niet te wachten op mensen die opgeven. Dan maar een flink stuk zelfdiscipline en tijdelijk lijden verkiezen boven jarenlange spijtgevoelens en vakken vullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100