Wat moet je doen als de meester of juf je pest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik las in een van je reacties dat je kind gepest wordt door de meester en nog ernstig ook. Dat is kindermishandeling en daar kun je mee naar de politie. Je kunt het in ieder geval proberen. Sterkte!

Je kunt het proberen te bespreken met je docent. evt, mocht dit niet helpen, een gesprek met de directeur aangaan. Misschien is het het beste om te proberen naar de pijpen van je leerkracht te dansen. Denk dat dit bij jou niet heel erg van toepassing zal zijn, maar in sommige gevallen kan een leraar je maken of breken.

Praten met je ouders en dan samen met de leerkrachten die dat doen.

zeg tegen je ouders mischien kunnen zij wel wat doen

Terug pesten...

dan ga je naar de meester of juf en dan zeg je dat je niet leuk vindt om gepest te worden. Als ze daar helemaal niets mee doen, dan kan je eens naar de directeur toestappen. Ook kan je het tegen je ouders vertellen en vragen of zij eens met de meester of juf kunnen praten?

Als een kind structureel het gevoel heeft dat de meester of juf echt de pik op hem heeft en hem daadwerkelijk treitert, dan moet degene die deze signalen bij het kind oppikt (dit zullen meestal de ouders zijn) het serieus nemen. Een gesprek met de leerkracht in kwestie zal in eerste instantie niet direct veel uithalen, want deze zal in zijn of haar functie natuurlijk niet toegeven dat hij/zij een leerling treitert. Beter is het om contact op te nemen met de vertrouwenspersoon binnen de school en dan kijken welke stappen verder genomen kunnen worden. Soms is het gewoon zo dat kind en leerkracht elkaar absoluut niet liggen en kan het kind misschien overgeplaatst worden naar een andere klas.

Bespreken met de docent! na de les heel even naar hem/haar toe gaan en opnoemen wat je dwars zit... vooral niet op blijven kroppen want dan gaat het je hele houding tegenover dat vak geinvloeden... als je het zelf niet durft te zeggen, vraag dan of je ouders een 10min gesprek aanvragen... succes ;) Toegevoegd na 26 seconden: beïnvloeden*

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100