Mag je zomaar folders verspreiden?

Ik heb een webshop en wil de lokale markt ook gaan bedienen. Hiervoor wil ik folders verspreiden, maar wil niet in zo'n folderpakket zitten. Mag je zomaar een klein foldertje in de brievenbus van iemand doen (mits er niet zo'n sticker op zit)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit mag -voorzover ik uit gelinkte publicatie begrijp- zonder toestemming, mits de tekst niet beledigend of opruiend is. Is dit wel het geval, dan kan je hier achteraf aansprakelijk voor gesteld worden. In de Nederlandse Grondwet staat de vrijheid van meningsuiting. Zie ook: http://www.qbdbd.com/dictaten/msr-hc-09.pdf Denk ook aan alle -ongevraagde- reclame die je in de bus krijgt van glazenwassers, restaurants, schilders, pedicures enz. enz.

Als ik het goed heb is dat per gemeente afhankelijk. Bij sommige gemeenten heb je alleen een vergunning nodig als je op straat gaat folderen, bij anderen ook als je huis aan huis wilt verspreiden.

Volgens mij bestaat er geen verbod op, er zal niemand zijn die daar toezicht op houdt. Ik krijg regelmatig ook losse pizzafolders en medium-advertenties in de bus.

Nee dat mag je niet. Je moet toestemming bij de gemeente aanvragen en die zal je een dag geven waarop je ze mag verspreiden. Als je folders bv wilt verspreiden in een winkelgebied, of achter de ruitenwissers, dan ben je ook verantwoordelijk voor het opruimen, wat weg is gegooid op straat

Volgens mij mag dat ook gewoon, mits het echt in de brievenbus terecht komt (dus niet achter ruitenwissers en niet op straat!). Je bent vrij om post te versturen naar mensen zeg maar, en volgens mij bestaat er geen wet dat je dit niet zelf mag bezorgen. Zolang er geen sticker op de brievenbus zit dan.

Ja dit mag zeker zolang je het maar niet doet in brievenbussen waar een sticker op zit maar dat had je zelf al aangegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100