Hebben kinderen van een ondernemer met eenmanszaak recht op een toekomstvisie van hun vader over de zaak?

Als de vader daar niet duidelijk in is en de kinderen onzeker zijn over de toekomst.

Toegevoegd na 16 minuten:
Het gaat niet om geld of erfenis. Het gaat om weten wat er gaat en moet gebeuren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee natuurlijk niet, dat mag de vader zelf beslissen. Het ligt ook nog aan de leeftijd van de kinderen en als het slecht gaat met de zaak, moet je dan daar de kinderen mee opschepen, niet altijd noodzakelijk denk ik. Toegevoegd na 19 minuten: Even nog een toelichting, wij hebben zelf een eenmanszaak en zoals heel normaal is, je hebt goede tijden en slechte tijden. Ik zie aan je toelichting, dat je wat meer betrokken wilt zijn bij de zaak van je vader, dat kan dus alleen als je vader dat wil. Om te weten wat er moet gebeuren, hoe dat bij je vader geregeld is weet ik niet maar bij ons weet een hele goede vriend/boekhouder dat en daar zijn onze kinderen van op de hoogte. Misschien heeft jou vader ook wel zo iemand en anders kun je het er toch gewoon met hem over praten. Succes ermee.

Nee, dat recht hebben ze niet. Verschilt niet van de situatie, dat de vader in loondienst is. Ook dan hebben de kids geen recht op informatie van die werkgever, over wat hij in de toekomst wil gaan doen. Ook dan is er een zekere vorm van onzekerheid. Als papa een eigen zaak heeft, heeft een kind wel meer kans, dat papa vol passie over zijn werk vertelt thuis, dan wanneer hij bij een baas werkt, maar recht op de toekomst visie hebben ze gewoonweg niet.

Nee, recht heb je niet, bovendien hoeft de vader helemaal geen visie te hebben. Waar ben je onzeker over: of je later te eten hebt? Ik zou mij daar maar niet druk over maken, het komt toch zoals het komt en daar voegt de visie van jouw vader weinig aan toe. Ik zie nu dat je 29 jaar bent, en het gaat er waarschijnlijk om dat je nu al een deel van de erfenis veilig wilt stellen; dat kan dacht ik, tegenwoordig niet meer. Het zou voor mij reden zijn om een testament te maken en mijn kinderen uit te sluiten. Toegevoegd na 5 uur: Ik zie geen andere reden waarom je denkt als 29-jarige zoiets van jouw vader te eisen. Mijn antwoord stond er eerder dan jouw toevoeging.

De kinderen kunnen het altijd proberen bij hun vader om wat meer te weten te komen. Maar als de vader zwijgt, staat hij in zijn recht.

de vader heeft de eenmanszaak gestart als hij morgen heel slecht draait, voelt het hele gezin dat desalniettemin is het "zijn" ding en heeft niemand er iets in te zeggen (was maybe ook een reden om als zelfstandige te starten. interesse als kind in die zaak kan je dat duidelijk maken aan de ouder. wil de ouder dat je er uit blijft... je eigen zaak starten ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100