Als je een eenmanszaak begint en je biedt gratis je diensten aan moet je dan alsnog een hoop regelen bij de belanstingdienst?

Toegevoegd na 4 uur:
In de toekomst gaat het bedrijf wel diensten aanleveren waar voor betaald moet worden.

Toegevoegd na 4 uur:
En ja ik ben nu in loondienst. Dus de belastingdienst zal zich niet druk maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nog bij een ander bedrijf werkt waar je hoofd inkomen vandaan komt, en een eenmanszaak daarnaast opstart. Dan zal het alleen bij registreren en een btw nummer aanvragen blijven. Als je dit alleen doet (zonder inkomen verder) zal het moeilijk worden om dit geloofwaardig bij de belastingdienst te maken. Als je je diensten gratis doet, waarvan moet je dan leven. Aan de andere kant vraag ik mij af, als je je dienten gratis aanbied. waarom start je dan een eenmanszaak. Je hebt immers niets om naar de eenmanszaak terug te koppelen. Misschien is het dan verstandiger om een vereniging op te starten.

Niet echt veel, je moet alleen wat klanten hebben en dan een btw nummer aanvragen. Soms moet je ook laten inschrijven bij de KvK, hoeft niet altijd.

Je moet hetzelfde regelen als iemand die het niet gratis doet. Je hebt de plicht om een deugdelijke administratie bij te houden, en periodiek (waarschijnlijk eens per kwartaal) btw-aangifte te doen. Ook als je niets aan te geven of af te trekken hebt. Overigens is het voordeel weer dat je de btw van dingen die je betaalt voor je bedrijf ook mag aftrekken als je nog geen omzet hebt. Doe dat die aangifte ook, en doe het op tijd. Uit ervaring: de Belastingdienst zit er helemaal niet mee om je omzet te schatten, en dan is het eerst betalen, dan praten.

Je start een eigen bedrijf of je doet dat niet. Als je geen geld berekend voor je diensten doe je vrijwilligerswerk. Je hebt dat geen bedrijf. Als je een bedrijf begint ben je ten alletijden verplicht je in te schrijven bij de KvK. Hierbij moet je tevens een BTW nummer aanvragen gaat via de KVK. Om niet werken in een onderneming is een beetje vreemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100