Zou je je als ondernemer kunnen verzekeren tegen achterblijvende omzet alsgevolg van crisis?

Zouden er verzekeringsmaatschappijen zijn die dit willen verzekeren? Zo ja kun je dan aantonen door het aantal klanten of de gemiddelde besteding dat je verlies lijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan niet. Ondernemers risico is niet te verzekeren. Wel kan je geleverde goederen verzekeren tegen wan betaling. (En een brandend huis kan je zeker niet verzekeren, dus in crisis tijd een verzekering tegen crises gaat helemaal nooit)

Verzekeringsmaatschappijen verzekeren alles wat je kunt bedenken, maar het is de vraag of de uitkering wordt uitgekeerd als je daarop rekent en of die uitkering opweegt tegen de premie die je moet betalen. Het lijkt me ook onzinnig; het eerste kenmerk van vrij ondernemerschap is het dragen van risico.

Ja je kan het verzekeren, stel dat je voor een langere tijd ziek was, dan ben je genoodzaakt de zaak te sluiten. Als je zo een verzekering hebt afgesloten dan kun je de verloren omzet gewoon terug vragen. Maar volgens mij kun je als oorzaak crisis niet echt gebruiken, want dan heeft iedereen minder omzet. In ieder geval er bestaat wel een verzekering die verloren omzet terug vergoed, volgens mij was het rond de 10-20 euro per maand, maar dat verschilt per zaak per omzet.

Nee, dit is een onverzekerbaar risico, omdat het voor de verzekeringsmaatschappijen niet te calculeren valt hoe groot het risico zal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100