Mag ik een taalfout van eengerechtsdeurwaarder negeren?

Een gerechtsdeurwaarder heeft een oproep in de krant geplaatst waarbij hij onderhuurers i.p.v. onderhuurders in de advertentie heeft gezet. Mogen de betrokkenen die oproep vanwege de taalfout negeren of wordt je geacht, zoals goeievraag dat doen, te begrijpen wat er staat? De oproep begon met "Bij exploot..."

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste lijkt dit eerder een typefout dan een taalfout. Omdat er geen verwarring kan ontstaan over het woord onderhuurers (iedereen begrijpt wat er bedoeld wordt), is de advertentie wel rechtsgeldig en kan deze niet genegeerd worden. Als deze tenminste gelezen wordt door de betrokkenen... Toegevoegd na 51 minuten: Taalfouten moeten niet verward worden met vormfouten: een vormfout duidt op een gemaakte fout in de procedure, volgens art. 359a. Door een vormfout kan een gerechtelijk bevel wel ongeldig worden. Een verschrijving zal zelden zo groot zijn dat deze tot een vormfout leidt.

Bronnen:
http://verstekvonnis.eu/dagvaarding-niet-geldig/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vormfout
https://www.juridischloket.nl/politie-en-j...

Ja, sterker nog ; je MOET de taalfout negeren (=geen aandacht aan besteden, doen alsof hij er niet is). Daarmee blijft de oproep gewoon goed leesbaar en duidelijk ondubbelzinnig staan, en DIE heb je inderdaad in acht te nemen. Al vraag ik me af hoe ze willen gaan bewijzen dat alle betrokkenen die oproep moeten hebben gezien. Je moet maar net die krant en ook die rubriek gelezen hebben....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100