Worden er ook spullen van je kinderen in beslag genomen als je failliet gaat.Personlijk en zowel zakelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Spullen van kinderen worden meestal wel buiten de inbeslagnamen gehouden maar er zijn uitzonderingen zo kan men bijvoorbeeld wel een computer of een stereo toren mee nemen. Toegevoegd na 6 minuten: het is ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen

Tot op zekere hoogte. Persoonlijke spulletjes en speelgoed laten ze meestal wel buiten beschouwing, maar heel waardevolle zaken natuurlijk niet. Proberen je laatste restje cash om te zetten in spelcomputers, laptops en ipods "voor de kinderen" gaat je niet lukken.

Leg alle wat duurdere spullen van de kinderen bij oma als dat nog mogelijk is. Kleding (normale) hoeft niet, die zullen ze mi. niet meenemen. een bal ook niet natuurlijk.

Dat gebeurt soms inderdaad, maar alleen bij beslaglegging! Wanneer je faillissement aanvraagt of failliet wordt verklaard, komt een curator bekijken wat je nog aan waardevolle spullen hebt, dan wordt niet naar speelgoed enz. gekeken. Het is in sommige gevallen verstandig om zelf je faillissement aan te vragen.

Als je in gesprek blijft met de deurwaarder hoeft het er niet van te komen dat de inboedel wordt verkocht. Het verkopen van inboedels levert de deurwaarder na aftrek van de kosten bijna nooit iets op. Bespreek hoe je nog iets kunt betalen en verkoop desnoods - in overleg met de deurwaarder - alles wat nog wel waarde heeft om je schulden te betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100