Ik wil chinese electronica importeren en verkopen in een webshop, aan welke wetten en eisen moet ik voldoen?

Ik wil 1 product bestellen uit China en dat in een webshop met slechts 1 product gaan verkopen. Ik geloof dat tientallen zo niet honderden ondernemers door deze molen zijn gegaan. Waar moet ik aan denken, zodat ik bij wijze van spreken volgende maand al kan starten met de verkoop. Via de leverancier zijn de verzendkosten gratis. Dus transport is geen probleem. Hoop snel van jullie te horen. Groeten Rob

Toegevoegd na 5 uur:
Hoop dat iemand kaas heeft gegeten van het importeren van electronica uit China en de verkoop daarvan binnen Nederland. Ben opzoek naar een overzichtelijk stappenplan wat ik kan afwerken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Belangrijkste wet en eis is dat je product deugdelijk is: jij bent als importeur verantwoordelijk voor de veiligheid van het product, en ook aansprakelijk voor de eventuele schade van een ondeugdelijk product. Binnen de EU wordt jij als importeur gezien en gelijkgesteld aan de feitelijke fabrikant! Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je product deugdelijk is. En dat betekent: * vertrouw niet blindelings op de CE markering van de fabrikant * vraag om test/ keuringsrapporten, bij voorkeur van internationaal erkende instanties zoals TÜV * controleer/verifieer de echtheid van deze certificaten /rapporten : dus neemt contact op met de uitgevende instantie * overweeg ook zelf de producten te laten testen op veiligheid in NL (bijvoorbeeld bij TNO) * kijk/vraag na of er voor jouw soort product nog aanvullende eisen zijn. O.a. bij elektrisch kinderspeelgoed is vaak een keuring in Nederland bij een door de Overheid aangewezen instantie vereist. * wees op je hoede voor onaangekondigde wijzigingen van het productieproces en de gebruikte componenten: controleer dus iedere batch/zending goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100