Wat is het alternatief van een werkgeversverklaring voor een zzp'er?

Ik zie en hoor met regelmaat dat mensen een werkgeversverklaring (met stempel) nodig zijn voor bijvoorbeeld een hypotheek of het aanvragen van een financiering. Maar wat als je zzp'er bent? Dan kan je geen werkgeversverklaring krijgen omdat je immers eigen baas bent. Wat is dan het alternatief voor deze verklaring voor een zelfstandige zonder personeel?

Toegevoegd na 8 uur:
Deze zelfstandige is twee jaar zzp'er

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een hypotheek moet je dan van 3 jaar de jaarcijfers inleveren En dan bekijken ze wat je kan lenen

Voor een werknemer is het om aan de bank te kunnen aantonen dat je een vast inkomen heb, en in staat ben de hypotheek op te beregen. voor en zelfstandige of zzp.er is het vaak dat ze de gunstige omzet van het afgelopen jaar of jaren kunnen tonen.

Het alternatief is om je vooral te richten op hypotheekbanken, financiers of adviseurs die zich gespecialiseerd hebben in zelfstandig ondernemers. De rest moet je vooral links laten liggen: je past niet in het systeem, ze snappen de zelfstandige niet, en ze gaan en willen het soms ook niet snappen. Ik heb destijds als zelfstandig ondernemer in 2009 via zo'n gespecialiseerde hypotheekadviseur een prima hypotheek kunnen krijgen op basis van 2 jaarrekeningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100