Wiens verzekering betaald voor schade in bedrijf?

Ik heb sinds kort een tattoostudio en een klant is gaan leunen op een armsteun, dat kan niet en die brak af. Wie betaald de schade? Kan ik dit op de client haar WA verzekering verhalen?
Ik kan me als tattoo-studio niet verzekeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou de klant erop aanspreken, maar hem of haar erop attenderen dat je de schade eerst bij de leverancier van de stoel probeert te verhalen, deze had je een deugdelijk artikel moeten leveren. Als dat niet lukt dat je dan alsnog de schade op de klant verhaalt. Je mag van een stoel die bedoeld is voor een grote groep klanten wel meer verwachten, de stoel heeft dus niet niet aan jouw verwachtingen voldaan, reden genoeg voor het bedrijf om de stoel gratis te repareren (als hij nog niet heel oud is, anders tegen een redelijk tarief), of een financiële vergoeding te geven. Als jij al wist dat de leuning hier niet tegen kon, doordat de leverancier je hiervan mondeling of schriftelijk op de hoogte had gesteld, dan had jij dat de klant, voordat hij/zij gebruik maakte van de stoel moeten melden, heb je dit niet gedaan, dan ben je zelf verantwoordelijk, had je dat wel gedaan, dan is de klant aansprakelijk en staat de leverancier van de stoel hier buiten.

het is schade die de klant veroorzaakt heeft, dus is de klant aansprakelijk. Het echter de vraag of de klant een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Deze verzekering is niet verplicht en veel mensen sluiten deze dus ook niet af. Als de klant niet verzekerd is zou hij/zij de schade alsnog moeten vergoeden als de klant de veroorzaker is. Bedenk wel dat het duidelijk zou moeten zijn geweest voor de klant dat de armleuning ongeschikt is om op te leunen. Is dit vooraf duidelijk gemaakt naar de klant?

"leunen op een armsteun, dat kan niet en die brak af" In dit geval lijkt me de leverancier van de stoel aansprakelijk. Een armsteun is volgens mij duidelijk om op te leunen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100