mag je een product voor 1 euro verkopen terwijl de waarde vele malen hoger ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt eraan, heb je het product zelf aangeschaft en is het dus een verlies? Ja, dat mag. Een voorbeeld is dat jij een gloednieuwe iPhone aanschaft en die meteen verkoopt voor 1 euro. Dat mag zeker. Werk jij nou in een winkel, nee dat mag niet. Alleen als jouw filiaal toestemming heeft van het uiteindelijke hoofdbedrijf.

Dit mag zeker! Zolang het maar van jou is. Je kan natuurlijk niet iets van een ander gaan verkopen zonder toestemming.. Maar als het product jouw eigendom is, mag je het zelfs voor €0.01 verkopen. Zolang jij daar gelukkig mee bent!

Waarom niet ? , zolang het legaal van jouw is mag je er mee doen wat je wilt. ze verkopen hele gebouwen voor een euro bijvoorbeeld. als bijvoorbeeld de onderhoud kosten over moeten gaan op de nieuw eigenaar. zonder geld er tussen, is het wettelijk geen verkoop. maar als is het maar 1 cent is het dus legaal een verkoop. ik ben wel benieuwd naar de reden dat je iets duurs zou verkopen voor veel te lage bedragen ? officieel is het dus ook een wetmatige regel als je iets verkoop is er dus een geldige waardevorm nodig om het verkoop te noemen. weggeven is niet verkopen. maar is ook administratief niet te verwerken Kan me voorstellen dat als je zeg maar een tablet "kado" bij een abbonement of en energie contract o.i.d dat je het geld op en andere manier wel binnen haalt maar dat ze het artikel toch een verkoop prijs van 1 cent o.i.d meegeven bijv omdat computer administratie systemen wel moeten bijhouden welk "gratis artikel je bij een aankoop krijgt dat dit op deze wijze verwerkt moet worden. omdat het systeem anders niet snap hoe je de werkelijk waarde in de eindresultaten terug kan vinden.

Ja, je mag iets met verlies verkopen. Maar let op: - het mag niet gaan om gestolen waar - als het een verkapte gift wordt moet de koper het aangeven bij zijn belasting. Zo mag ik mijn auto best aan jou verkopen voor één euro. Maar jij moet bij je belasting dan wel aangeven dat je eigenlijk een cadeau hebt gekregen van €29.999

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100