De Biznerbank (een initiatief van de Rabobank) stopt met haar activiteiten. In welk perspectief moet de stopzetting worden gezien?

Het zag er in 2007 allemaal zo veelbelovend uit. De Biznerbank zou het voorbeeld moeten worden van 'De andere zakenbank' met verruimde mogelijkheden, optimale bereikbaarheid en minder kosten voor het betalingsverkeer. Er is achteraf gezien weinig van terrechtgekomen. De kosten voor het betalingsverkeer zijn in drie jaar tijd met 40% gestegen. Verder is het nooit gelukt om Bizner tot een volwaardige internetbank uit te laten groeien (b.v. geen Ideal) en dit lijkt, mede gezien het huidige besluit, ook nooit de intentie te zijn geweest. De Biznerbank heeft sinds de oprichting in 2007 zeer veel klanten weten te werven. Niets meer dan een ordinair lokkertje, want nu mag iedereen zijn rekening weer overhevelen naar de Rabobank, die zelfs Euro 0.10 durft te vragen voor elke klik die je doet om via internet je eigen zakelijke rekening in te zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar is het niet winstgevend genoeg. Banken moeten hun zwakke onderdelen afstoten en Biznerbank zal waarschijnlijk niet goed presteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100