Ik ben zeer geïnteresseerd in ondernemingen & handel, ik zou graag rechten beginnen bestuderen ivm ondernemingen & handel?

Ik ben zeer geïnteresseerd in ondernemingen & handel, ik ben nog maar 16 jaar oud, ik zou graag rechten beginnen bestuderen ivm ondernemingen & handel, vraag is hoe je best eraan begint als je er nog niks van kent, waar je best het informatie van haalt?

& ik woon in België dus zou ik graag de belgische rechten bestuderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Informeer bij je studieadviseur of -begeleider op je school, bekijk de websites van universiteiten en bezoek de Open Dagen van die universiteiten.

Bel eens een bedrijf dat je interesseert en vraag naar een bedrijfsjurist. Vertel dat je met je studiekeus worstelt en graag eens zou horen hoe het werk er uit ziet dat je met die studie kunt doen. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te weten of de studie-inhoud je aanspreekt maar zeker ook om te weten hoe je dan later feitelijk bezig zult zijn. Veel mensen vinden het heel leuk om zo eens iets over hun studie en werk te vertellen aan iemand van jouw leeftijd.

Als je rechten wilt studeren zul je toch door de zure appel van de eerste jaren van een algemeen curriculum voor iedereen heen moeten bijten. In de laatste jaren kun je je pas specialiseren. En dan heb je al in de keuken van de opleiding kunnen kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100