Ik wil fotografiecursussen (het liefst aan kinderen) geven, hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Ik ben zojuist afgestudeerd als fotograaf en wil naast mijn huidige studie als bijbaan fotografiecursussen (het liefst aan kinderen) geven. Waarom aan kinderen? Omdat ik dit gewoon een hele leuke doelgroep vind. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik weet dat ik geen financiële middelen heb om zelf camera's aan te schaffen. Ervaring met kinderen begeleiden heb ik in ieder geval wel. Is het slim om met bepaalde professionals samen te werken? (bijvoorbeeld een school of een andere fotograaf, enz.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Google eens op brede scholen in jouw buurt. Dat zijn basisscholen die ook na schooltijd van alles aanbieden. Op de school van mijn jongste zijn dat cursussen handboogschieten, skeeleren etc en daar past fotografie prima tussen. Je kunt goedkoop beginnen met de cursus aanbieden met een eigen camera. Anders kun je overleggen met kinderopvangorganisaties die ook oudere kinderen opvangen, een bso of nso dus. Die zouden ook met jou kunnen samenwerken. Toegevoegd na 1 minuut: Ter verduidelijking: dus een cursus aanbieden voor kinderen met een éigen camera.

Hallo Jeroen; Zelf geef ik fotografie lessen aan ouderen en mensen die een gewone compact camera hebben. Dit daar de meeste de camera gewoon op P hebben staan en er meer uit te halen is. Je moet eerst gaan inventariseren wat je wil doen en hoe je het wil doen. Heb je een ruimte, buurthuis, of kan het na de les in school. Dan zou je een whiteboard aan moeten schaffen of flipover. Maar ook een beamer is eigenlijk onmisbaar. Daarna ga je met de doelgroep praten wat zij eigenlijk doen en zouden willen doen. Daar kan je de lessen op uitwerken. Maak het niet te moeilijk maar echt 'kinderlijk' eenvoudig. Overigens het voordeel van een buurthuis is dat ze meestal de audiovisuele middelen hebben. Geef ook huiswerk mee, en dan iets wat de fantasie prikkelt. Het is een geweldig iets om op die manier je kennis over te brengen. Denk ook een de financieen, vaak moet je een k.v.k. nummer hebben. Ik heb er veel plezier in, jij krijg dat vast ook. Cor Koomen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100