Ziektewet en bedrijf opzetten als hybride ondernemer - wordt ik gekort op mijn uitkering ?

Starten als ondernemer met een ZW-uitkering. Maar dan als hybride ondernemer. De ZW uitkering is aangevuld tot bijstandsniveau. Alle inkomsten uit het bedrijf, blijven in de onderneming. Word ik dan voor een deel gekort !

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in de ziektewet zit vanwege een dwarsleasy en kan niet meer zakken dragen, maar je begint een vertaalbureau vanuit je bed, kan je daar waarschijnlijk ook nog subsidie voor krijgen. Wel is het zo dat als achteraf blijkt dat je voldoende inkomsten hebt gegenereerd dat je dan moet terug betalen. Een mens wordt geacht zichzelf van inkomen te moeten kunnen voorzien. Jammer genoeg zijn er velen die daar anders over denken...

De ziekte wet bestaat al tig jaar niet meer. Het geld wat je ontvangt komt van je werkgever en niet meer zoals vroeger via het UWV. je mag dus in de periode dat je verzuimt bij je werkgever niet zomaar ander werk gaan doen. Dat betekent namelijk dat je restcapaciteit hebt en die is ook bij de werkgever inzetbaar. En elders werken kan het uiteindelijke herstel nadelig beinvloeden. NB Of bedoel je dat je een WIA uitkering hebt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100