Is zzp er zijn het zelfde als eenmanszaak hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

In feite wel, maar een eenmanszaak is meestal materieel-commercieel en een zzp-er kan ook alleen zorg verlenen, dus niet materiële zaken leveren... ZZP is een zelfstandige zonder personeel... (is ook zorg zwaarte pakket, maar dat is ergens anders zo)

Zo ongeveer wel. In het algemeen worden mensen met een eenmanszaak die een product leveren wat eerder zzp'er genoemd, en mensen met een eenmanszaak die een dienst leveren worden eerder freelancer genoemd. 'ZZP'er' en 'freelancer' zijn echter geen officiële termen, deze mensen staan over het algemeen bij de KVK als eenmanszaak ingeschreven.

ZZP-ers nemen meestal als officiële rechtsvorm de Eenmanszaak (66%), maar je kunt de woorden niet door elkaar gebruiken. ZZP-ers kunnen ook Vof's of zelfs BV's zijn. ZZP-ers zijn zelfstandigen zonder personeel. De bedrijfsvorm ZZP is met name van belang voor de belastingdienst en deze stelt de status van zelfstandige vast, wat gevolgen heeft voor de belastingheffing. In de zakelijke dienstverlening worden ze wel vaak over 1 kam geschoren met freelancers.

Het verschil zit hem in de P van Personeel. Een eenmanszaak kan, in tegenstelling tot de zzp-er, ook personeel hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100