Hoe laat ik mijn vaste klanten de kortingsprijs zien en de rest van de klanten de volledige prijs. Zonder dat ze het van elkaar zien?

Ik heb een aantal vaste klanten. Zij krijgen daarom ook extra korting. De rest van de klanten krijgt die korting niet. Ik wil in één oogopslag laten zien wat de prijs is dat mijn klanten moeten betalen. Zonder dat ze het van elkaar zien. HELP ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Door het bonus/kortingspasje net zoals bij ah. Of afhankelijk van producten die je verkoopt, iets meer erbij doen. Simpel toch.

Als het op een website is, kan je je vaste klanten laten inloggen. Die krijgen dan hun prijzen te zien. Niet-vaste klanten die niet kunnen inloggen dan niet en zien de volledige prijs. Deze als default aanhouden.

Om het 'risicio' te vermijden dat de 'rest' van de klanten de kortingsprijs te zien krijgt -waarna ze natuurlijk gaan reclameren en je mogelijk negatief reclame krijgt - zou ik voor een andere oplossing kiezen. Je laat iedereen de prijs zien zonder korting. Voor de vaste klanten laat je daarna zien welke korting je geeft en het eindbedrag is het bedrag na aftrek van de korting. Dit biedt enkele voordelen: - de vaste klanten zien welke korting je geeft, dat is commercieel aantrekkelijk. Als ze dat namelijk niet zien, zullen ze de prijs als 'normale prijs' beschouwen. - de klanten die de standaardprijs betalen en weet hebben van de korting die je aan een bepaalde categorie andere klanten geeft, zullen wellicht navraag bij je doen naar het waarom. Als ze dan een relatie bij je bedrijf op prijs stellen, zullen ze actie ondernemen om in die groep 'vaste klanten' te komen om ook die korting te krijgen. En als ze dat niet van plan zijn, weten ze ook waarom ze een andere prijs betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100