In mijn winkel werkt me moeder mee. Dit is vrijwillig, ze krijgt hier niets voor betaald. Mag dit en wat zijn de regels bij de belastingdienst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan je familie mee laten werken in je zaak. Het is zelfs zo dat je in aanmerking kan komen voor zgn meewerkaftrek. Zie bronlink

Bronnen:
http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/subsid...

Ja, dat mag. Het minimumloon is verplicht voor mensen in loondienst maar je moeder werkt niet in loondienst. In feite is zij een vrijwilliger voor een commerciële organisatie. Je zou de Belastingdienst kunnen vragen of het mogelijk/toegestaan is haar een kostenvergoeding te geven voor de werkelijk door haar gemaakte kosten (een vergoeding conform de 'vrijwilligersregeling') en die jij als bedrijfskosten opvoert. Maar dat luistert nauw want die regeling is feitelijk bedoeld voor verenigingen en in ieder geval niet voor bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen.

Natuurlijk mag ze dat. Als jullie daarover overeenstemming hebben zal niemand je dat verbieden. Je kunt een vrijwilligersvergoeding aan haar betalen. Dat is wel aan een maximum gebonden. Kijk even op de website hoe het precies zit, zoek op 'vrijwilligersvergoeding'.

Bronnen:
www.belastingdienst.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100