Goedkoopste bank voor ZZP'er met weinig transacties?

Januari moet ik starten als ondernemer. Echter verwacht ik niet meer dan 3 tot 6 transacties per maand. Gezien de bank je verplicht een zakelijke rekening te openen zoek ik de goedkoopste.

Het liefst een bank met alleen internetbankieren. Een betaalpas is geen vereiste.

Wie-o-wie weet een goede bank? Google biedt geen antwoord: Triodos etc. lijken goedkoop, maar komen ook snel neer op zo'n 75 euro vaste kosten per jaar + transactiekosten en gebruik van de bankpas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je geen zakelijke diensten van je bank nodig hebt, zoals een ondernemerskrediet of het verwerken van bijvoorbeeld iDeal betalingen of het uitvoeren van automatische incasso's, dan kan je overwegen om (in het begin) gewoon een privérekening te openen. De kosten hiervan zijn vele malen lager. Het nadeel hiervan is wel dat je bankrekening op jouw persoonlijke naam staat, en niet op naam van jouw bedrijf, maar het is jouw afweging of dat in jouw beroepsgroep afbreuk doet aan jouw professionaliteit. Anders moet je inderdaad voor de goedkoopste gaan. Ik weet nog uit mijn onderzoek dat Triodos inderdaad goedkoop was. Ook ING was niet duur. Sowieso zijn veel aanbieders het eerste jaar gratis (zoals ABN AMRO). Bij zo'n laag aantal transacties gaat het dan ook om de goedkoopste vaste lasten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100