Is het wettelijk toegestaan om voor de proeftijd een oproepcontract aan te bieden?

Toegevoegd na 1 uur:
ik bedoel VOORDAT de proeftijd begint, dus de klemtoom ligt op VOOR. Dus eerst oproepbaar voor een bepaalde periode en daarna proeftijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je praat of over een nul uren contract of een contract voor bepaalde tijd met een proeftijd daar in vermeld. Dus nee dat kan niet

Jazeker. Op een jaarcontract kan dat een maand zijn. Behalve als de CAO anders zegt. Maar een proeftijd mag zeker. Het is immers een normale arbeidsovereenkomst met 0-uren. 6.4. Proeftijd in oproepcontract In een oproepovereenkomst in de vorm van een arbeidsovereenkomst met uitgestelde prestatieplicht kan een proeftijd worden opgenomen. Een dergelijk beding moet dan wel aan alle wettelijke voorwaarden voor de proeftijd voldoen. Dus ook hier gelden de maximumtermijnen en de ijzeren proeftijd. Als een werkgever een werknemer met een mup gedurende zijn één maand proeftijd maar één keer oproept, is dat geen reden om de proeftijd te verlengen, ook al heeft de werkgever geen goed beeld van de werknemer kunnen krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: Met uitgestelde prestatieplicht (mup)

Bronnen:
http://www.rechtswinkelamsterdam.nl/index....

Het aantal tijdelijke contracten dat je iemand kunt aanbieden voordat ze voor onbepaalde dienst voor je werken is beperkt. Daar moet je rekening mee houden, dat je dat maximum eerder bereikt zal hebben. Afgezien daarvan: je mag iemand een nulurencontract voor een maand aanbieden en na die maand bijvoorbeeld een jaarcontract voor een bepaald aantal uren aanbieden. Ik denk dat dat de gemakkelijkste manier is om te doen wat jij wilt. Toegevoegd na 1 minuut: Uhm: ik bedoelde in de eerste zin: Het aantal tijdelijke contracten dat je iemand kunt aanbieden voordat ze voor onbepaalde tijd in dienst komen is beperkt.

als je iemand in dienst een nieuw contract aanbiedt die al bij je werkt, dan mag je in dat nieuwe contract geen proeftijd meer zetten. Doe je dat toch dan is de proeftijd nietig en kun je je daar dus niet op beroepen. Dit is ook het geval als de proeftijd te lang is. De situatie die je dus voorstelt mag niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100