Wat zijn de risico's bij het starten van een eigen onderneming?

Voor ons profielwerkstuk gaan wij een eigen onderneming beginnen. We zitten alleen nog met de vraag wat de risico's zijn voor het beginnen van een eigen sieradenbedrijf.
Heeft iemand misschien ook nog tips voor het starten van een klein bedrijfje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Risico's zijn o.a.: Dat je het geld wat je erin stopt kwijtraakt. Als je bijvoorbeeld sieraden inkoopt, maar je hebt te weinig klanten om ze te verkopen, dan verdien je het geinvesteerde geld niet terug en maak je verlies. Als dit verlies te groot is kan je failliet gaat en kan het zijn dat je bedrijf failliet gaat. Eventuele schulden zul je dan met je eigen geld moeten betalen. Een ander risico is dat je te weinig verdiend om aangegane contracten te betalen (denk hierbij aan huur of een lening). Een andere risico is (als je niet goed (genoeg) verzekerd bent:) Stel dat er brand uitbreekt in het gebouw van je bedrijf verlies je veel geld/kapitaal. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

De risico's zijn gebrek aan kennis, waardoor je kans hebt om failliet te gaan. Mijn tip is zet goed op een rijtje wat de inkomsten en de uitgaven zijn. En hou er rekening mee dat sommige inkomsten niet direct contant worden betaald, maar op een later tijdstip binnenkomen.

Belangrijk zijn zaken als / omschrijven van: product, doelgroep, financiering, locatie, merchandising, grootte van het bedrijf, concurrentie in de directe omgeving, bereikbaarheid, inkomensmogelijkheden etc. etc. Misschien is het handig om een ondernemersplan als uitgangspunt te nemen. Als je kritisch nadenkt over de punten / vragen die hier in behandeld worden, kom je vanzelf de valkuilen en aandachtspunten tegen. Het goede van het opstellen van een ondernemingsplan is in ieder geval dat je verplicht bent over een aantal zaken goed na te denken. Verkoop via internet (als werkstuk) is misschien ook nog wat. Dit vraagt een relatief lage investering. Zie o.a.: http://www.startwijzer.nl/stappenplan/IMK_ondernemersplan.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100