Is mijn werkgever verplicht de uren tijdens een cursus te vergoeden?

Mijn werkgever verplicht mij de cursus sociale hygiëne te volgen. Mijn vraag is of mijn werkgever verplicht is mij dit te betalen. Ik zie hier niks over terug in de CAO ( CAO Levensmiddelen, franchice Jumbo)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben het met het vorige antwoord oneens. De CAO Levensmiddelen bepaalt hier - voor zover ik heb gelezen - niets over. De vraagsteller werkt bij een franchise vestiging van Jumbo. De CAO Supermarkt (Levensmiddelenbedrijf) is dus van toepassing. Het is zo dat wanneer een werkgever haar werknemer verplicht om een cursus te volgen, die uren gelden als arbeidstijd als bedoeld in artikel 1:7 onder k van de ATW. In artikel 610 van het zevende boek van het Burgerlijk Wetboek staat dat loon een verplichte tegenprestatie voor arbeid is. De werkgever moet je voor de cursusuren betalen.

Toegevoegd op 09 maart 2018 22:40: bron
Bronnen:
https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-caos...
https://www.fnv.nl/site/alle-sectoren/caos...
https://www.dezaak.nl/2831/moet-mijn-werkn...

Nee, dat is niet zo. De cursus volg je in je eigen tijd, wel moet de werkgever je ..voldoende ruimte.. geven om het examen te halen. Volgens het CAO voor de Groothandel in Levensmiddelen 01/06/2016 t/m 30/06/2017 pagina 73, Werk-leer overeenkomsten: De werknemers /leerlingen ontvangen het normale reguliere uurloon. De werknemer volgt de studie in eigen tijd, wel moet het bedrijf voldoende ruimte geven om de medewerker het diploma te kunnen laten halen. --- Toevoeging : De werkgever moet je gelegenheid geven het examen van de cursus in werktijd te kunnen doen.

Toegevoegd op 09 maart 2018 22:02: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100