kan je criticus worden als beroep (van eten)? is daar een opleiding voor en hoe heet dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, er zijn mensen die restaurants beoordelen als beroep. Of er veel zijn die dit echt als fulltime baan kunnen doen, weet ik niet. Een specifieke opleiding bestaat voor zover ik weet niet, een deel van die mensen heeft denk ik een koksopleiding of horecaopleiding gedaan, en een deel is gewoon amateur die veel ervaring ermee hebben.

Dat heet nou chefkok!

Je moet toch wel een horeca opleiding hebben. Je moet dus verstand hebben van eten en hoe het bereid moet worden. En dan specialiseer je jezelf in criticus.

En als amateurcriticus kun je je natuurlijk altijd aanmelden bij sites als IENS en zo... ;-)

We hebben 16,5 miljoen critici in Nederland en daar heb je schijnbaar geen opleiding voor nodig.

Ik denk dat je bedoelt culinair journalist. Daar is geen speciale opleiding voor, net zoals er geen opleidingen zijn voor muziekjournalist of wetenschapsjournalist. De meest logische manier lijkt mij 2 opleidingen volgen: journalist en horeca. Ook nog wat ervaring als kok lijkt mij noodzakelijk, om anderen te kunnen beoordelen. Natuurlijk kun je als culinair journalist schrijven over restaurants die je hebt bezocht en beoordeeld, maar je kunt natuurlijk ook algemene artikelen schrijven. B.v. over genetisch gemanipuleerd voedsel, recepten, of de voedingsindustrie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100